maanantai 12. tammikuuta 2015

Makeaa mahan täydeltä LAKUJA

Aloitetaan helposta: lakut!

PEHMENNÄ MASSAT HYVIN eli kauli ja käännä - kauli levyksi ja taita kahdeksi -taitoskohtaan ei saa tulla murtumia, silloin massa on riittävästi pehmennetty.

Ensin se musta laku, jossa on minttua (valkoista) sisällä.

1) ota noin kaksi viipaletta valkoista ja viipale mustaa väriä. Pehmennä massat ja kauli levyksi.


2) pyöritä massan reunasta niin tiiviiksi rullaksi kuin vain saat tehtyä. 
Tärkeää on, ettei pötköön jää väliin ilmakuplia. 



3) muokkaa pötköä käsissä pyörittämällä haluamasi paksuiseksi ja pituiseksi. Älä pyöritä pötköä alustalla koska jos sisällä on ilmakupla, pötkö hajoaa kerroksittain pöytää vasten pyöritettäessä. 
Päitä ei tarvitse leikata tasaiseksi, vaan painele päät sormissasi sopiviksi. 


4) kauli musta massa tasaiseksi levyksi. 
Aseta valkoinen pötkö sen päälle ja tasaa mustan päätyreunat.


5) pyöräytä pötköä ympäri niin, että musta koskettaa uudelleen mustaa ja jättää siihen jäljen. Keinauta pötköä hieman takaisin, niin näet leikata mustan jäljen kohdalta.


6) näin saat aikaan täydellisen sauman, jossa mustat eivät mene yhtään päällekäin!


7) lopuksi voit silittää lappeellaan olevalla veitsellä sauman näkymättömäksi myös päältä päin.


8) lopuksi voit pyöritellä pötköstä sopuvan kokoisen haluamaasi tarkoitukseen. Huomaa, että musta ohenee koko ajan jos pötköä pyörittää pidemmäksi.


9) sitten vain leikkelemään sopivia paloja. Pyöritä pötköä hieman leikatessasi, muutoin pehmeä massa litistyy hieman leikattaessa. ( mutta ei ne lakutkaan ihan täydellisen pyöreitä ole.)


10) voit laittaa valmiiseen lakuun korupiikin nyt (varo painamasta lakua läjään) tai voit porata reiän kovetettuun lakuun. Korupiikki lähtee irti uunin jälkeen, sillä massa ei tartu metalliin. Eli voit vaihtaa haluamasi piikin tai nauhan reikään kovetuksen jälkeen.


JA sitten UUNIIN!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti